Om Oss

Vi är en familj på 4 personer på gården + 2 utflugna grabbar.

Urban och Marie träffades år 2000 och flyttade i hop i Maries villa i Skara.

Urban har de tre äldsta barnen från ett tidigare förhållande och Sandra har vi gemensamt.

 

Vi köpte gården i juni 2005, byggde 2 stalldelar om 6 plus 2 boxar, en sadelkammare,  klart i aug-05. 1 ridbana 20x40 m samt en travbana på 1000 m gjordes i ordning. 

Vi gifte oss den 3 sept 2005.

Familjen hade då Maries häst Nettan samt en shettis till tjejerna vid namn Nalle-Pelle.

I januari 2006 köpte Urban sin första häst, travhästen Stock Surprise.

Vi byggde ut och om huset på sommaren -06 och flyttade in i oktober -06. En ny ridbana anlades 20x60 m

Sommaren 2007 byggde vi en ny stalldel ute på logen med 4 nya boxar samt en egen sadelkammare.

Sommaren 2009 byggs foderutrymme samt 2 uppbindningsplatser/sjukboxar. Ny sadelkammare byggs i utestallet.

Sommaren 2010 byggdes två nya boxar i nya stallet.

 

Vårat gemensamma intresse är som Ni säkert förstår HÄSTAR. Marie hade när hon och Urban träffades en pensionerad travhäst vid namn Bonette Shot "Nettan" som är grunden till kommande hästintresse hos Urban och barnen.

 

Urban född-65

Född och uppvuxen i Götene med mor, far och en lillasyster. Mor, far och syster med familj bor fortfarande i Götene.

Urban har arbetat som styckare, tryckare och lastbilschaufför mm. Han är hustomten nr.1 på gården. B-tränare i trav sedan 2006. Spelar gärna badminton. Tränar Sandra i fotboll. Det är Urban som sköter om banorna på gården t.ex harvning. Han missar inte ett tillfälle att köra traktor .

 

Marie född-70

Född och uppvuxen i Skara med mor, far och en äldre bror. Min far har gått bort i allt för ung ålder  och min mor har en ny livskamrat, Stellan . Jag har i tolv år arbetat på Lagerhuset i Vara som ekonomi-, kvalitets- och miljöansvarig innan jag började som redovisningskonsult på en bokföringsbyrå i Skara (2004) jobbar sen 2012 på Wickströms Åkeri AB. Hade ponny som ung men höll upp med hästar i 15 år innan ny häst införskaffades. I juni 2007 köpte jag mina drömmars häst en quarter vid namn Junes Gold Linnen som jag tyvärr fick ta bort 20 januari 2014 :(

 

Moa född-98

Börjar gymnasiet i Skara i aug-14, älskar hästar, duktig på att rita, läser mycket böcker , den lugna av systrarna. Rider så fort hon har en chans. Tävlar för Mariestads RK i hoppning, fälttävlan och dressyr.

 

Sandra född-01

Börjar högstadiet i Götenen i aug-14, älskar hästar, en tjej med mycket energi, våran "duracellkanin"!. Rider gärna och ofta. En driven, tuff tjej som älskar dressyr men som också visar intresse för hoppning och fälttävlan..... Har idag 5 st egna ponnyer och tränar/tävlar andras ponnyer också.
Trots sina unga år har hon (med tränarhjälp) på 1,5 år utbildat sin Welsh Mountain Forlan Conquest från att ha varit insutten till att nu vara kvalad till Agria Ungponnydressyr (La-nivå), ingen annan har ridit på hennes älskade Quest. Quest kvalade till dressyr SM 2013 och 2014. Nu ser vi fram emot SM 2014 :)

Driver bloggen:  http://sandra.webrider.se/  Kika gärna in och lämna gärna en kommentar :) det uppskattas!

 

Miriam "Mimmi" Olsson född-88

 

En väldigt ambitiös och duktig tjej som vi kom i kontakt med via Eleonor som är en av våra tjejer i stallet. Tack Ellen!  Mimmi har Taisan & Didrik Gray. Sambo med Mikael Melchior.  Mimmi arbetar på Eurofins i Lidköping. Hon har gått hästgymnasiet och sedan vidare till Hippologen. Hon har arbetat på dressyrstallet Vena i Göteborg. Hade duktig hopp-ponny som hon tävlade innan hon köpte stor häst. Tyvärr fick hon sälja hästen pga ekonomin.....

 

Viktor född-88

Utflugen. Bor i en villa i Hällekis med sin sambo Helena, har fast jobb inom vården. 2 hundar och två hästar i deras familj.

(Har gått en grundkurs i trav på Axevalla tillsammans med pappa och Bengan.)

 

Philip född-91

Utflugen. Har visat talang som bagare. En rastlös kille som inte hittat sin plats i världen än.....

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)